Prima paginăEconomie

Portughezii caută la Roman culegători de zmeură

Dimensiune text

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ organizează, în perioada 13 – 14 ianuarie, la Roman, Bursa locurilor de muncă în domeniul agriculturii din Portugalia. „Acţiunea este organizată la nivel naţional şi pot participa persoanele înscrise la consilierii EURES din cadrul agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din ţară. Până la această dată au fost înscrise 60 de persoane cu domiciliul în judeţul Neamţ şi aproximativ 500 din celelalte judeţe ale ţării”, a precizat Daniel Chirilă, directorul AJOFM Neamţ.

Oferta de muncă în Portugalia este de muncitor necalificat în agricultură la culesul zmeurei şi cuprinde 400 de locuri de muncă sezoniere la nivelul întregii ţări. Cele trei firme portugheze – JBI Group, Hubel Agricola şi Agrivabe – oferă contracte de muncă de cel puţin două luni, începând cu luna februarie sau martie 2016. Cazarea este asigurată de către angajator contra unei sume de 1 euro pe zi. Angajatorul va mai asigura plata transportului dus/întors în Portugalia, urmând ca din primele salarii ale angajaţilor să-şi deducă cheltuielile de deplasare. Timpul de lucru este de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, corespunzătoare a cinci zile lucrătoare. Salariul de bază lunar variază între 505 şi 724,94 de euro brut pe lună, putând să crească odată cu orele lucrate suplimentar. Se caută persoane cu experienţă în agricultură, fără antecedente penale şi care au cunoştinţe de bază de limbă engleză sau spaniolă. Această ofertă de muncă se adresează atât femeilor, cât şi bărbaţilor, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vali 6 ani

    Buna.
    Avand in vedere ca la data de 13-14.01.2016, atat ei cat si persoane venite din intreaga tara pentru aceasta selecti, nu am primit nici o instiintare afirmativa/negativa, in urma sustineri interviului, dorim sa primim un raspuns din partea angajatorului/Agentiei , ori prin telefon/e-mail la adresa din CV.Aceata selectie a fost si televizata.