HomeActualitateNeamt

Populația județului se împuținează

În 2015, până în luna august s-au născut numai 2.345 de copii în judeţul Neamţ, în timp ce 3.968 de persoane au decedat. În acelaşi interval, 1.004 nemţeni au fost diagnosticaţi cu cancer.

Datele oferite de Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) arată că populaţia din judeţul Neamţ este tot mai bolnavă, pe zi ce trece, dar şi mai puţină.

Anul acesta, în primele şapte luni s-au născut 2.345 de copii, cu 32 mai puţini în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul persoanelor care au decedat s-a ridicat la 3.968. Cei mai mulţi copii născuţi în 2015 au fost în zona Roman, respectiv 831.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a populaţiei, aceasta se degradează de la o zi la alta. Boala care continuă să atace şi în 2015 în judeţul Neamţ este hepatita A, care a făcut anul acesta 189 de victime.

Un lucru pozitiv este faptul că infectarea cu sifilis este tot mai redusă de la an la an. În primele şapte luni din 2015 s-au înregistrat 18 cazuri la nivel de judeţ, în comparaţie cu 24 de cazuri, anul trecut.

Afecţiunea cea mai gravă înregistrată în judeţul Neamţ, care este depistată zilnic la câte cinci persoane, este cancerul. 1.004 persoane au primit acest crunt diagnostic până la sfârşitul lunii iulie. „Cele mai multe persoane diagnosticate cu cancer au provenit din zona Piatra Neamţ, respectiv 405. Alte 281 proveneau din zona Roman, 138 – Tîrgu Neamţ, 92 – Bicaz şi 88 – Roznov”, a precizat doctorul Mirela Grădinaru, şeful Departamentului Sănătate Publică din cadrul DSP Neamţ.

Conform statisticilor medicale de specialitate, în funcţie de numărul cazurilor înregistrate anul acesta şi de localizare, pe primul loc se situează cancerul digestiv (stomac, colon, intestine, rect), urmat, apoi, ca răspândire, de cancerul bronhopulmonar, cancerul de sân şi cancerul de col uterin. Cei mai mulţi dintre bolnavii de cancer luaţi în evidenţă au vârste cuprinse între 45 şi 60 de ani.

Comentarii

WORDPRESS: 0