HomeSocial

Pompierul Petru Olariu a ajuns salvator în ceruri

Plutonierul major Petru Olariu a pierdut, joi, lupta cu viaţa. Acesta s-a stins după patru luni în care a luptat cu o boală cumplită, leucemia.

Joi, 25 iulie, în jurul orei 16.20, plutonierul major Petru Olariu, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, a plecat la cele veşnice. Petru Olariu, care a ajutat la salvarea a nenumărate victime ale accidentelor de circulaţie – fiind subofiţer operativ principal pe o autospecială de descarcerare – nu a mai avut puterea de a lupta pentru propria viaţă şi s-a stins pe un pat de spital, la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, deşi în jurul său erau toţi cei apropiaţi care au încercat, din răsputeri, să-l ajute pentru a învinge boala.

Până în urmă cu patru luni, Petru Olariu era un tânăr pompier plin de viaţă, optimist şi cu planuri de viitor, împreună cu cea pe care dorea să o ia de soţie. La sfârşitul lunii martie, acesta s-a prezentat la medic din cauza unei banale răceli. Două săptămâni mai târziu, Petru avea să stea faţă-n faţă cu diagnosticul care i-a fost fatal: leucemie acută mieloblastică.

Primele două cure cu citostatice au avut efect şi toată lumea spera că boala va fi doborâtă uşor de Petru, avantajul fiind organismul tânăr.

Boala lui Petru a adus în actualitate ideea de altruism. Zeci de persoane, care l-au cunoscut sau nu pe pompierul romaşcan, au mers la centrele de recoltare a sângelui din diferite localităţi şi au donat sânge pentru Petru. În plus, bărbaţii cu grupa de sânge A şi Rh negativ au mers la Iaşi pentru a dona trombocitele din sânge, atât de necesare în recuperare.

Din păcate, săptămâna aceasta, o infecţie i-a distrus toate trombocitele din sânge. Petru a intrat în şoc toxico-septic, iar medicii i-au indus coma, în încercarea de a-l ţine în viaţă. În tot acest timp, mai multe persoane au răspuns apelului făcut de familie pe reţelele de socializare sau prin mass-media, din dorinţa de a-i oferi lui Petru clipe de viaţă. Se pare, însă, că Dumnezeu a avut alte planuri cu el şi l-a luat dintre pământeni, chiar dacă acest lucru a provocat o adâncă tristeţe tuturor celor care l-au cunoscut.

„Condoleanţe familiei. Petru a fost un om foarte harnic, foarte priceput, un bun camarad. Nu cred că există colţ în Detaşamentul de Pompieri Roman în care el să nu-şi fi pus amprenta, era meseriaş, repara orice lucru care nu funcţiona corespunzător, era un om foarte harnic. Este o pierdere mare pentru noi toţi. Dumnezeu să-l ierte!”, a fost mesajul pe care abia a putut să-l rostească inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, colonelul Ioan Niţică, la câteva minute după ce a fost informat despre moartea lui Petru.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Comentarii

WORDPRESS: 6
 • Grigore Adrian Bogdan 9 ani ago

  Azi dimineata am donat si eu sange avand grupa A2 Rh negativ.La Suceava am facut donarea.Din pacate vad ca a fost totusi prea tarziu.Pacat.Dumnezeu va avea acum grija de tine Petru Olariu..

  • Ank 9 ani ago

   mai sunt multi bolnavi de leucemie care au nevoie de aceasta grupa de sange. La oncologie Iasi e valea plangerii… Continua sa donezi si sa salvezi vieti astfel !

 • popa florin 9 ani ago

  DUMNEZEU SA-L IERTE! CONDOLEANTE FAMILIEI!

 • asistenta medicala 9 ani ago

  petrica, dumnezeu sa te odihneasca. Roaga-te si pentru noi acolo unde esti si-ti multumim

 • anca 9 ani ago

  sincere condoleante familiei!DUMNEZEU SA-L IERTE!mi-a fost vecin si prieten in copilarie fiind un pic mai mare il plimbam cu landoul prin fata blocului 60 de pe b-dul republicii
  mi-am amintit zilele astea de copilaria noastra ,mare, mare pacat!DNA OLARU VA DORESC PUTERE SA TRECETI PESTE ACESTA GREA INCERCARE!

 • Dascalu Radu 9 ani ago

  Sincere condoleante!Dumnezeu sa-l ierte!