Prima paginăSocial

Pompierii și voluntarii E.ON au susținut lecții despre siguranță la școlile din Pâncești și Icușești

Pompierii și voluntarii E.ON au susținut lecții despre siguranță la școlile din Pâncești și Icușești

Dimensiune text

 

Circa 250 elevi și cadre didactice de la școlile Pâncești și Icușești  din județul Neamț știu mai multe despre utilizarea în siguranță a diverselor forme de energie. Cu acest prilej, E.ON a  donat 30 de calculatoare pentru dotarea celor două unități de învățământ.

Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț și voluntarii E.ON România au continuat seria lecțiilor despre siguranță, de 1 Iunie aceștia ajungând la școlile din Pâncești și Icușești.

Foto2 EON ISU Neamt

Lecțiile au vizat aspecte legate de utilizarea corectă și în condiții de siguranță a energiei electrice și gazelor naturale, precum și riscul intervențiilor neautorizate asupra instalațiilor electrice. De asemenea, regulile de siguranță le-au fost prezentate copiilor prin jocuri interactive și simulări de situații, iar, astfel, elevii au învățat cum trebuie să reacționeze în cazul în care la școală sau acasă se simte miros de gaz, dar și despre modalitățile de prevenire a incendiilor și evenimentelor ce pot genera intoxicații cu monoxid de carbon sau electrocutări.

Totodată, pentru a îmbunătăți condițiile educaționale din cele două unități de învățământ, E.ON România a donat 30 de calculatoare în vederea utilizării acestora în procesul didactic. „Sunt fericită că o să avem și noi calculatoare în școala noastră”, a spus Gabriela L., elevă în clasa IV-a a Şcolii Gimnaziale Pâncești, iar colega ei din clasa a II-a, Daria T., a completat: „Am plecat acasă foarte fericită că de la anul vom face lecții și pe calculatoare ca și alți copii din orașe.”

Foto1 EON ISU Neamt

Prezent la acțiunea de la Pâncești din partea Inspectoratului Şcolar Județean, Ilie Țedli, inspector școlar, a declarat: „Mulțumim celor doua instituții, E.ON și ISU, pentru implicarea într-un mod frumos și util în viața copiilor de la școlile din Pâncești și Icușești printr-o surpriză plăcută oferită acestora chiar de ziua lor. Felicitări!”. „Suntem impresionați de gestul frumos pe care E.ON și ISU l-au făcut pentru elevii școlii noastre. Bucuria este și mai mare acum când, de Ziua Copilului, acești oameni generoși au contribuit la dotarea școlii noastre cu aparatura atât de necesară în activitatea didactică. Astfel, și copiii din mediul rural vor avea acces la pregătire pentru deprinderea competențelor digitale. Le mulțumim pentru generozitate și le dorim succes în activitatea de zi cu zi”, a afirmat Adriana Asaftei, director al Şcolii Icușești.

La rândul lor, copiii celor doua școli au surprins plăcut la finalul acțiunilor prin scurte momente artistice, încântând asistența prin poezie, muzică și dans.

33.000 de acțiuni derulate la nivel național

Aceste acțiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituții. Anul trecut, 2.800 de copii din 18 județe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecții despre siguranță susținute de 120 de angajați E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Parteneriatul „Împreună pentru siguranță” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 și în baza acestuia au fost implementate la nivel național două ample campanii: „FOC – Flăcările Omoară Copii”, respectiv „RISC – Renunță. Improvizațiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora circa două milioane de români au fost beneficiari direcți ai mesajelor de siguranță promovate. În cele circa 33.000 de acțiuni derulate la nivel național pe subiecte despre siguranță au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare și educare preventivă (afișe, flyere, stickere etc.). Campaniile derulate și-au propus nu doar să informeze și să sensibilizeze populația, ci și să schimbe, în timp, atitudinea și comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Foto3 EON ISU Neamt

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0