Prima paginăActualitateNeamt

Pompierii s-au antrenat pentru intervenții optime la accidente

Dimensiune text

Luni, 31 august, pompierii au desfăşurat un exerciţiu în care au simulat gestionarea unei situaţii de urgenţă ca urmare a producerii unui accident rutier.

pompieri 02Scenariul a presupus un accident rutier pe podul peste râul Bistriţa, din satul Preluca, al comunei Pângăraţi, în urma căruia cele două autoturisme implicate au sărit de pe pod, una dintre ele căzând în albia râului.

La locul indicat s-au deplasat 24 de subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială pentru descarcerare, două autospeciale cu funcţiuni multiple, o autospecială pentru transport personal, autospeciala pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD, constatând că autoturismul căzut pe sol era cuprins de incendiu, în interior fiind rămasă încarcerată o persoană, iar în celălalt autoturism era o persoană încarcerată, conştientă, care a declarat că mai era cu doi prieteni, unul dintre ei fiind aruncat din maşină în râu şi că cel de-al doilea prieten a ieşit singur din maşină.

pompieri 03Pompierii au început simultan acţiunile pentru salvarea celor trei persoane. Astfel, au stins incendiul izbucnit la autoturismul căzut pe sol, răsturnat pe plafon, şi au continuat cu descarcerarea bărbatului care rămas captiv în maşină; au descarcerat pe bărbatul rămas în autoturismul de pe malul râului, pe care l-au scos pe mal folosind autospeciala pentru intervenţie şi salvare de la înălţime (autoscara) şi au început operaţiunile de căutare a bărbatului aruncat din autoturism imediat după impact, folosind barca pneumatică şi sonarul. Bărbatul ieşit din autoturism a fugit de la locul accidentului şi a fost căutat de un echipaj al Poliţiei.

Scopul activităţii este de antrenare a pompierilor militari pentru a gestiona eficient situaţiile de urgenţă complexe.

COMENTARII

WORDPRESS: 0