Prima paginăSocial

[VIDEO] Pompierii nemțeni participanți la misiunea din Grecia, înaintați în grad

[VIDEO] Pompierii nemțeni participanți la misiunea din Grecia, înaintați în grad

Dimensiune text

Luni, 30 august, pe platoul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani a avut loc ceremonia de bun venit pentru cel de-al doilea contingent de pompieri români care au participat la misiuni de stingere a incendiilor din Grecia. 142 de pompieri din 16 județe, între care și 12 pompieri din cadrul ISU Neamț, au plecat de pe 20 august în Grecia, pentru stingerea incendiilor care au afectat o zonă din proximitatea Atenei.

„Cea de-a doua misiune de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia s-a finalizat, iar cei 142 de pompieri salvatori au revenit cu bine acasă. Datorită experienței și profesionalismului lor, pompierii români au făcut față cu succes fiecărei provocări și au reușit să ducă la bun sfârșit fiecare misiune încredințată. În semn de prețuire pentru profesionalismul de care au dat dovadă pompierii, am dispus înaintarea la gradul militar următor, la excepțional, pentru toți cei care au reprezentat țara cu onoare în această misiune. Aveți toată aprecierea si recunoștința noastră și vă mulțumim pentru că ne-ați făcut din nou mândri de voi și de sistemul românesc de intervenție în situații de urgență. Mult succes în misiunile viitoare!”, a transmis cu acest prilej ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Din cadrul ISU Neamț au plecat în această misiune 12 pompieri, cu o autospecială pentru stingerea incendiilor de pădure și o cisternă de 7.000 litri – din cadrul Detașamentului Roman: plt.maj. Asmarandei Florin, plt.maj. Chelaru Ionel, plt. Lucaci Paul, sg.maj. Andrieș Gabriel; din cadrul Detașamentului Piatra Neamț: plt. maj. Buțurcă Dragoș, plt.adj. Brem Ionuț, plt.adj. Onofrei Vasile, plt.maj. Cozar Cezar, plt. maj. Trifescu Lucian; din cadrul Detașamentului Târgu Neamț: m.m. cls I Dumitru Florin, plt.adj. Murariu Mihai, plt.adj. Răucescu Dumitru.

În cea de-a doua misiune de stingere a incendiilor care au afectat Grecia în ultima lună, România a trimis 142 de pompieri, opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă pentru survolarea zonelor în care se va interveni. Pompierii care au plecat în Grecia provin de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru situații de urgență – București-Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Timiș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0