Prima paginăNeamt

Pompieri romaşcani au stins incendiul de la Săvineşti

Dimensiune text

Un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Roman a luat parte la acţiunea de stingere a incendiului de la fabrica din Săvineşti, care a izbucnit luni după-amiază.

 

Din păcate, flăcările au luat viaţa unui muncitor de 32 de ani, iar un alt angajat, în vârstă de 45 de ani, a fost internat în spital cu arsuri de gradul II la nivelul feţei, gâtului, braţelor şi antebraţelor. Incendiul a fost anunţat în jurul orei 14.24. La sosirea primelor două echipaje de pompieri, incendiul se manifesta generalizat la hala obiectivului, la etajul şi acoperişul sediului administrativ şi la anexele acestuia, iar flăcările se înălţau, deasupra halei, la peste 15 metri. Având în vedere amploarea evenimentului, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a ordonat prezentarea la unitate a personalului din două ture de serviciu.

Pe timpul intervenţiei, având în vedere modificările direcţiei vântului, şase militari au fost uşor intoxicaţi cu fum, au fost asistaţi de către echipajul SMURD, după care şi-au reluat poziţiile în cadrul operaţiunilor de stingere. Cauza probabilă a incendiului o constituie scânteile electrostatice.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0