Prima paginăSocial

Pompieri avansați în grad de Ziua Protecţiei Civile din România

Pompieri avansați în grad de Ziua Protecţiei Civile din România

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 28 februarie, începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Neamţ a avut loc o şedinţă festivă cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, condusă de locotenent colonel Mihai Ciprian Mitrea, împuternicit inspector şef al ISU Neamț, la care a participat și prefectul Vasile Panaite.

În cadrul ceremoniei s-au desfăşurat mai multe momente dedicate sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile. Primul a constat în ceremonia de avansare în grad înainte de expirarea stagiului minim. Astfel, căpitan Bogdan Ionuţ Apetroaie, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ, a fost avansat la gradul de maior, plutonier adjutant Daniel Claudiu Stanciu, din cadrul structurii Resurse Umane, a fost avansat la gradul de plutonier adjutant șef, iar plutonierii majori Nicolae Alin Asaftei, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, Ionuţ Mitrea și Vasile Bogdan Pruncu, de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, au fost avansați la gradul de plutonier adjutant.

Tot cu această ocazie, plutonier major Dragoş Ioan Ariton a fost felicitat pentru promovarea examenului de trecere în corpul ofiţerilor din rândul maiştrilor militari şi subofiţerilor, în gradul de sublocotenent.

„Deoarece la intervenţiile din ultimul an desfăşurate de pompierii militari, alături de aceştia au participat şi voluntarii din cadrul programului de voluntariat «Salvator din Pasiune», conducerea inspectoratului a acordat trei diplome pentru implicarea de care au dat dovadă, următorilor voluntari: Andreea Leftică, Gabriel Homogea şi Delia Anton”, precizează un comunicat al ISU Neamț.

Citește și:   Liceenii români pot aplica din nou pentru burse de studiu în SUA, prin programul FLEX 2022-2023

Un alt moment al ceremoniei a constat în premierea echipelor care au participat la competiţiile sportive organizate sub denumirea „Cupa Protecţiei Civile”. Pompierii romașcani au obținut cele mai bune rezultate la: competiţia de șah, prin plutonier major Alin Petrea, locul I, și plutonier major Constantin Atănăsoae, locul II; la competiţia de biliard, prin plutonier major Adrian Storişteanu, locul I, și plutonier major Constantin Atănăsoae, locul II; la competiţia de tenis de masă, prin sergent major Alexandru Bacoşcă, locul I la categoria sub 35 de ani, plutonier major Florin Grapina, locul I la secțiunea între 35 și 45 de ani, și plutonier major Marius Aldea, care alături de plutonier major Florin Grapina, a obținut locul I la secțiunea pe echipe.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0