Prima paginăInedit

Pompier la înălţime

Dimensiune text

 Onoriu-Ciprian OprişanLa sfârşitul lunii trecute, plutonierul major Onoriu-Ciprian Oprişan, comandant al unui echipaj de paramedici SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, inspectorul principal de poliţie Marian Streian, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, şi agentul şef adjunct de poliţie Dan Gârleanu, din cadrul IPJ Bacău, au văzut lumea de la înălţime, de la 3.798 de metri, de pe vârful Grossglockner (Austria), şi de la 4.164 de metri, de pe vârful Breithorn Vest (aflat la graniţa dintre Elveţia şi Italia), pentru a doua oară.

Cel mai înalt vârf atins până acum a fost Ararat (Turcia) – 5.137 metri, în iulie 2011. „Voi încerca să cuceresc şi alte vîrfuri, cum ar fi Elbrus – 5.642 de metri, din

pompier 1

Europa, Africa – Kilimanjaro – 5.895 de metri, Aconcagua – America de Sud, cu 6.960 de metri, Himalaya şi vechiul vis – vârful Matterhorn, 4.478 de metri”, a declarat plutonierul major Onoriu-Ciprian Oprişan.

Parcursul său profesional, până să ajungă salvator, a plecat de la marea sa pasiune – alpinismul. „Încă de la 19 ani, am fost pus în situaţia de a aplica unele măsuri de acordare a ajutorului medical. Mi-a creat o mare satisfacţie că l-am putut ajuta pe unul dintre colegii mei. Atunci, s-a aprins o flacără în interiorul meu”, a afirmat Onoriu-Ciprian Oprişan.

COMENTARII

WORDPRESS: 0