Prima paginăSocialEducatie

Poluarea cu nutrienţi este dezbătută la Gherăeşti

Dimensiune text

Activitatea va consta în conştientizarea elevilor privind combaterea poluării cu nutrienţi a apelor şi solului.

Școala Gimnazială de la Gherăeşti va desfăşura miercuri, 20 noiembrie, o activitate cu elevii în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”. La activitate vor fi prezenţi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ, ai autorităţilor locale, cadre didactice şi elevi. „Activitatea va consta într-un seminar de educaţie ecologică pe tema poluării apei, având în vedere faptul că zona se confruntă cu probleme legate de calitatea apei potabile”, a precizat Laura Daniela Bârgăoanu, directorul Școlii Gimnaziale din Gherăeşti.

Activitatea desfăşurată în grădiniţe şi şcoli vizează informarea copiilor în ceea ce priveşte igiena şi consumul de apă. „Acţiunea va avea atât o latură informativă, cât şi una practică, ce va fi realizată cu sprijinul specialiştilor”, a spus directorul unităţii de învăţământ.

Scopul activităţii este educarea familiilor din care provin copiii şi a întregii comunităţi în ceea ce priveşte gestionarea gunoiului de grajd şi a deşeurilor menajere, precum şi combaterea poluării cu nutrienţi a apelor şi solului şi crearea premiselor pentru o agricultură durabilă.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” îşi propune reducerea poluării apei şi solului cu nutrienţi, prin investiţii pentru depozitarea gunoiului de grajd şi informarea publicului pentru păstrarea surselor de apă curate. Campania de promovare a proiectului se derulează, din 2008, în 69 de localităţi, în zone vulnerabile la poluarea cu nutrienţi. Prin intermediul proiectului au fost construite platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd. Din judeţul Neamţ au fost implicate în proiect cinci comune: Bodeşti, Costişa, Dumbrava Roşie, Zăneşti şi Gherăeşti.

COMENTARII

WORDPRESS: 0