Prima paginăRural

Poluarea cu nutrienţi, dezbătută la Gherăeşti

Dimensiune text

Ministerul Mediului şi Pădurilor a anunţat, la începutul lunii noiembrie, finalizarea celei de-a doua etape, Caravana campaniei, din cadrul Campaniei de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi.

 

 

Pe durata derulării campaniei, Caravana a parcurs 86 de localităţi aflate pe lista zonelor vulnerabile la poluarea cu nitraţi. În judeţul Neamţ, caravana a trecut prin cinci comune, printre care şi Gherăeşti. O echipă din cadrul Proiectului a informat autorităţile şi comunităţile locale despre Campania de sensibilizare aflată în derulare, în scopul reducerii poluării cu nutrienţi a surselor de apă. Membrii echipei au stat de vorbă cu fermieri, agricultori şi cu autorităţi locale, anunţînd, totodată, cu această ocazie, lansarea celei de a treia etape din Campania de sensibilizare, seminariile, ce se vor desfăşura la nivel local.

Caravana este parte integrantă a Campaniei de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului Controlul Poluării cu Nutrienţi, un proiect derulat de Ministerul Mediului şi Pădurilor împreună cu Banca Mondială şi Guvernul României. Campania de promovare a proiectului urmăreşte conştientizarea oamenilor la riscul poluării cu nitraţi şi responsabilizarea acestora pentru depozitarea deşeurilor animale. În cadrul Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi se derulează investiţii în 69 de localităţi din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienţi. 14 platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd au fost date în folosinţă încă de la sfîrşitul anului trecut, într-o primă etapă de investiţii. În ultimele trei luni, au fost finalizate alte 18 platforme comunale – a doua etapă de investiţii realizate în cadrul Proiectului Controlul Poluării cu Nutrienţi. Este prevăzut în proiect ca, pînă în august 2013, să fie recepţionate încă 40 de platforme de colectare. O altă componentă a proiectului este înfiinţarea de staţii de epurare şi construcţia reţelelor de canalizare.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 8 ani

    …si eu care credeam ca ,,nutrientii” is buni de mancare!!!!
    PS Poluarea (sau ,,polutia” cum ar zice golanescu!) n-o fi cu ,,nitrati” ori ,,nitriti” ceva?!!!1