Prima paginăActualitate

Polițiștii protestează în februarie

Dimensiune text

Din cauză că nu au obținut autorizație pentru vineri, agenții de poliție vor începe să protesteze din februarie.

 

Polițiștii nu mai protestează vineri. Reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) din România au vrut să organizeze un miting împotriva ministrului Traian Igaș, nemulțumiți de neplata drepturilor restante – drepturile de echipament, restanța de la norma de hrană -, refuzul nejustificat al ministrului Traian Igaș de a se consulta cu organizațiile sindicale pentru diferite probleme și lipsa proiectelor pentru absorția fondurilor europene prin care să fie îmbunătățite condițiile de muncă ale polițiștilor. Conducerea SNAP România nu a reușit, însă, să obțină aprobare pentru protestul la care ar fi participat, conform organizatorilor, aproximativ 3.000 de polițiști.

„Începînd cu data de 1 februarie și pînă în data de 29 februarie, Sindicatul Național al Agenților de Poliție a obținut autorizație de protest în parcarea din fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI), de luni pînă vineri, între orele 8.00 – 11.00. Prin această formă de protest, fiecare polițist va putea să participe la acțiunile organizației sindicale și va putea să-și strige nemulțumirile la adresa conducerii MAI”, se arată în comunicatul emis de SNAP România.

Organizatorii acțiunilor de protest au mai spus că, în aceste săptămîni, agenții de poliție au fost intimidați de șefi pentru a nu participa la mitinguri. În luna februarie, polițiștii vor protesta în fața sediului MAI prin rotație, în fiecare zi fiind vorba de protestatari din alte județe.

La aceste proteste nu vor participa și membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România (SNPPC), care au stabilite negocieri cu reprezentanții MAI la sfîrșitul acestei luni.

COMENTARII

WORDPRESS: 0