Poliţiştii „predică” în biserici respectarea legii

HomeSocial

Poliţiştii „predică” în biserici respectarea legii

 

(Exemplu) NrInspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a demarat, în data de 19 aprilie, campania de prevenire a infracţionalităţii „Unde se termină legea, începe morala”. Campania de prevenire se derulează în perioada aprilie – iunie 2016 în judeţul Neamţ şi are ca scop conştientizarea cetăţenilor în sensul adoptării unei conduite corecte atât din punct de vedere moral cât şi legal. Campania a fost demarată în colaborare cu cele cinci protopopiate existente la nivelul judeţului Neamţ.

În cadrul acestei campanii, în lupta împotriva criminalităţii s-a alăturat Consiliul Judeţean Neamţ, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, care a contribuit la imprimarea a 300 de afişe cu sloganul campaniei, materiale ce vor fi expuse în lăcaşurile de cult ce aparţin de Protopopiatele Piatra Neamţ, Roznov, Tîrgu Neamţ, Roman şi Ceahlău. În sprijinul transmiterii mesajelor preventive, au fost diseminate reprezentanţilor instituţiilor de cult ce aparţin de Protopopiatul Piatra Neamţ un număr de 130 afişe realizate în cadrul campaniei, pentru a fi expuse în zona unităţilor de cult, în loc vizibil cu flux intens de cetăţeni.

(Exemplu) Nr

„Prin efortul comun, ne dorim să reducem gradul de implicare a populaţiei judeţului Neamţ în săvârşirea de fapte antisociale. De asemenea, oamenii legii au accentuat importanţa activării spiritului civic în rândul cetăţenilor şi adoptării unei atitudini de respect atât faţă de semeni, cât şi faţă de lege, în conformitate cu care toţi cetăţenii sunt «egali, fără privilegii şi fără discriminări». Totodată, se doreşte a fi un apel către conştiinţa cetăţenilor, în sensul accentuării respectului faţă de legile prevăzute de statul român, în acord cu regulile de buna conduită, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa ni le însuşim şi de la care să nu ne abatem. Considerăm că mesajul de respectare a legii, transmis de poliţişti prin intermediul reprezentanţilor clerului bisericesc în rândul enoriaşilor, şi oferirea de recomandări şi sfaturi preventive antivictimale şi antiinfracţionale la finalul slujbelor religioase sensibilizează populaţia şi trage un semnal de alarmă asupra consecinţelor morale şi penale ale săvârşirii de fapte antisociale”, precizează un comunicat de presă al IPJ Neamţ.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0