Prima paginăSocial

Polițiștii nemțeni sporesc controalele duminică, de Sfânta Parascheva

Polițiștii nemțeni sporesc controalele duminică, de Sfânta Parascheva

Dimensiune text

 

 

Duminică, 14 octombrie, creştinii ortodocşi o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, iar în judeţul Neamț în numeroase lăcaşuri de cult se celebrează acest eveniment religios şi se organizează activităţi cu participarea unui public numeros. Poliţiştii nemțeni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică precum şi pentru prevenirea faptelor antisociale. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidizării traficului dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural–religioase, informează IPJ Neamț.

Inspectoratul de Poliţie al Județului Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi îndrumările agenţilor de circulaţie, în special semnificaţia indicatoarelor referitoare la viteza de rulare. Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, polițiștii recomandă atât conducătorilor auto, cât și pelerinilor care vor tranzita județul Neamț, adoptarea unei conduite preventive.

Citește și:   Licitație pentru închirierea de locuri de parcare în Roman, pe 30 septembrie

„Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Nu opriți sau staționați în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier. Nu blocați calea de rulare a mijloacelor de transport public.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”, transmit reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0