Prima paginăSocial

Polițiștii fac echipă cu poștașii pentru prevenirea înșelăciunilor prin metoda „Accidentul”

Polițiștii fac echipă cu poștașii pentru prevenirea înșelăciunilor prin metoda „Accidentul”

Dimensiune text

 

Din luna august, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Neamț și Poșta Română, prin Oficiul Judeţean de Poştă Neamţ, a demarat campania pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „Accidentul” – „Un plus de siguranță”. Această colaborare s-a născut din nevoia ca materialele informative să ajungă la cât mai mulți pensionari, grup vulnerabil în victimizarea prin săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda „Accidentul”.

„Deși la nivelul IPJ Neamţ, pe lângă activităţile de cercetare penală efectuate în dosarele penale aflate în lucru, au fost desfăşurate și activităţi preventiv-informative, trendul este unul ascendent în ceea ce privește înregistrarea acestor genuri de infracțiuni. Astfel, în anul 2015 au fost înregistrate 138 de fapte, cu un prejudiciu de 584.330 de lei, iar în 2016 au fost sesizate cu peste 300 de astfel de fapte, prejudiciul dublându-se față de anul anterior”, informează IPJ Neamț.

Din aceste considerente, a fost demarată această campanie în colaborare cu Poșta Română, prin Oficiul Judeţean de Poştă Neamţ, care va asigura răspândirea acestor materiale informative către un număr cât mai mare de pensionari. Scopul acesteia este, în primul rând, cel de informare a pensionarilor atât din mediul urban, cât şi rural cu privire la modalităţile şi consecinţele acestui mod de înşelăciune și prevenirea producerii/consumării actului infracțional.

„Realizarea materialelor informative, respectiv a 200 de afişe A3 /A4 și a 100.000 de flyere, a beneficiat de sprijinul financiar acordat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Neamț. Materialele vor fi expuse în zonele de afişaj din cadrul administrațiilor locale și a posturilor de poliţie, iar flyerele vor fi înmânate de factorii poștali direct persoanelor vârstnice odată cu distribuirea cupoanelor de pensie. Această campanie se va încheia pe data de 10 octombrie 2017, în speranță că scopul principal al acestui demers, reducerea victimizării cetățenilor și creșterea gradului de informare al pensionarilor, va fi atins”, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0