Prima paginăActualitate

Polițiștii din surse externe sînt „buni în grad”

Dimensiune text

Polițiștii care au fost angajați în cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) în perioada 2006-2007 riscă să fie dați afară.

 
Președintele Traian Băsescu a afirmat duminică, în cadrul unei emisiuni tv, că cei care au intrat în sistem în 2006-2007 nu au ce căuta în Poliție, întrucît au fost angajați fără selecție, iar acum se resimte în societate calitatea polițistului.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț consideră că acest lucru este extrem de dificil de realizat. „E foarte greu să dăm afară pe cineva acum, fiindcă acei oameni au dat examen, au făcut cursuri și s-au specializat„, a afirmat comisarul șef Paul Tablan, inspectorul șef al IPJ Neamț.

La nivelul IPJ Neamț, din surse externe au fost angajate aproximativ 50 de persoane, din cei circa 1.000 de angajați din acest moment. Cele mai multe posturi ocupate în acest mod au fost la ordine publică, acolo unde candidații au început să lucreze ca agenți. Alți candidați, în număr mai mic, s-au angajat pe posturi specizalizate, cum ar fi cele din domeniul IT. „Există oameni foarte buni, care au venit din viața civilă. Eu zic că oamenii buni trebuie păstrați, indiferent de unde au venit. Deocamdată, însă, nu există semnale cu privire la o eventuală reorganizare sau disponibilizare„, a precizat comisarul șef Paul Tablan.

Declarațiile președintelui țării au venit ca urmare a atacului armat care a avut loc săptămîna trecută la București. Atunci, un angajat al MAI și-a ucis fosta soție, o colegă a acesteia și a împușcat alte șase persoane.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0