Prima paginăPolitica

Politicienii din Neamţ ascut săbiile

Dimensiune text

Ruperea Uniunii Social-Liberale a dat liber la declarații războinice. Se fac pregătiri pentru nașterea Uniunii Social-Democrate în Neamț.

Destrămarea Uniunii Social-Liberale (USL) nu aduce aproape nimic nou în judeţul Neamţ. În cadrul Consiliului Judeţean Neamţ, PSD s-a aliat de mai multe ori cu PDL şi PP-DD, când a fost vorba de votul pentru unele proiecte, în timp ce reprezentanţii UNPR votau la fel cu cei ai PNL şi PC.

Acum, deputatul Dorin Ursărescu, liderul liberalilor nemţeni, susţine că poate vorbi despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele 18 luni. „Nu mai trebuie să tăcem în numele stabilităţii şi armoniei. Tot ceea ce a făcut PSD într-un an şi jumătate va fi spus cu voce tare. Unul din primele semnale a fost când Mona Pivniceru a fost îndepărtată de la Ministerul Justiţiei şi nu a fost lăsată să reformeze sistemul în raport cu normele europene, pentru ca, apoi, Ponta să devină interimar la Justiţie şi să numească în funcţii procurori băsişti. Mie îmi va fi mai greu să duc la capăt proiectele pe care le-am început pentru nemţeni, fiindcă ştiu cu cine am de-a face. Să ştiţi că toate mizeriile care s-au întâmplat la Neamţ şi cârdăşia dintre Ionel Arsene (n.r. – preşedintele PSD Neamţ) şi Gheorghe Ștefan (n.r. – preşedintele PDL Neamţ) s-a făcut cu oblăduirea lui Ponta şi a lui Dragnea, fiindcă la mijloc sunt interese economice”, a declarat deputatul Dorin Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ.

De cealaltă parte, şeful social-democraţilor nemţeni spune că PSD va continua programul de guvernare asumat de USL. „Noi vrem să ducem la îndeplinire ceea ce am promis. Este regretabil că domnul Crin Antonescu a ales să abandoneze lupta cu Traian Băsescu, dar noi vom face ceea ce ne-am asumat şi vom continua să luptăm cu sistemul Băsescu. Ne-am dorit ca USL să continue, dar nu mai ţine de noi, PNL a plecat şi trebuie să-şi asume acest lucru. Cert este că noi nu vom schimba programul de guvernare, prezentat cetăţenilor în campania electorală, fiindcă suntem oameni serioşi”, a afirmat deputatul Ionel Arsene, preşedinte PSD Neamţ.

Și preşedintele PC Neamţ speră ca liberalii să se răzgândească şi să se întoarcă în USL. „Ar trebui să fim atenţi la cei 7,4 milioane de români care ne-au votat, să lăsăm ambiţiile politice personale, nu să te duci în braţele lui Băsescu pentru postul de preşedinte al ţării. Fac un apel la înţelepciunea oamenilor politici”, a spus Alexandru Mihai, preşedintele PC Neamţ.

Preşedintele UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă, este în concediu până săptămâna viitoare. După întoarcerea sa, se va semna protocolul Uniunii Social-Democrate (USD) – alianţă formată din PSD, PC şi UNPR – la nivelul judeţului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Dac Liber 7 ani

    Nenea Ursarescu sta prost cu statistica. Din 18 milioane cu drept de vot au votat 7,6 milioane din care, cu ei, doar 4,5 milioane adica 25% din populatia cu drept de vot. A se sti!