Prima paginăSocial

Politicianul Vasile Blaga, mamă pentru doi copii

Dimensiune text

Fostul polițist a devenit asistent maternal pentru doi copii ce provin din familii defavorizate.

 

Vasile Blaga (foto) este polițist, om politic, este implicat în viața comunității și are doi copii. Nu este vorba, cum ar crede unii, despre Vasile Blaga, actualul președinte al Senatului, ci despre consilierul PNL Vasile Blaga din comuna nemțeană Valea Ursului, deși între cei doi există multe similitudini. Principala deosebire este că în timp ce unul veghează asupra deciziilor care se iau în camera superioară a Parlamentului, cel de la Valea Ursului are în grijă, ca asistent maternal, doi copii cu care destinul nu a fost prea darnic.

 

S-a îndrăgostit de doi copii

Vasile Blaga s-a născut în satul Giurgeni, în comuna Valea Ursului, cu 53 de ani în urmă. În 1972, acesta și-a urmat tatăl, plecat la muncă pe Valea Lotrului. A urmat liceul la Sibiu, a făcut stagiul militar la București și a absolvit, în 1998, Școala de Miliție de la Slatina. A fost repartizat în orașul Caraș-Severin. Un an mai tîrziu, a început să lucreze la Poliția municipiului Timișoara, pentru ca, apoi, să fie transferat, la cerere, în comuna Tormac, unde a lucrat ca șef de post. În anul 2005, Vasile Blaga a ieșit la pensie, retrăgîndu-se în comuna natală.

Deși a dus o viață activă, pe plan personal a simțit că nu este încă împlinit. Îi lipsea ceva care să-i umple sufletul și casa. „Viața de polițist este una dificilă. Mi-am dorit întotdeauna ca, atunci cînd ajung acasă, să aud glasul unui copil care să îmi aline sufletul și să mă linișteștească„, spune fostul polițist.

Dorința a fost atît de arzătoare încît Vasile Blaga a făcut primul pas. A mers la spitalul din oraș și a văzut cîțiva copii ai căror părinți erau prea săraci pentru a avea grijă de ei. „M-am îndrăgostit de Marian. Avea trei luni cînd l-am văzut prima oară. Rodea marginea pătuțului de fier. Era bolnav, avea astm bronșic. Acum are cinci ani și zece luni și este refăcut complet. Întîlnirea cu Ricardo, pe care, ulterior, l-am botezat la Mînăstirea Giurgeni, cu numele de ștefan, mai mic cu un an decît Marian, mi-a oferit imaginea unui copil extrem de speriat, stare de care nu s-a vindecat nici acum. M-am atașat din primele momente de acești copii, încît șase luni i-am luat în plasament fără să iau nici un ban„, a spus Vasile Blaga.

 

„Vreau să las ceva în urma mea”

Familia Blaga urmărește îndeaproape creșterea și educarea copiilor. „Soția a fost cadru didactic, chiar și aici la Giurgeni, și îi atrage pe băieți în tot felul de activități. Sînt amîndoi la grădiniță. Marian vine frecvent de la grădiniță cu calificativul «foarte bine». Pe el îl văd preocupat mai mult de pictură, însă Ricardo mi se pare bun să meșterească„, spune mîndru Vasile Blaga.

Asistentul maternal vrea să ofere cele mai bune condiții micuților. „Mi-am făcut o casă nouă. Dacă Protecția Copilului îmi va încredința definitiv copiii, doresc să las casa lor„, a spus Vasile Vlaga.
Acesta mai deține, pe lîngă casa de 70 metri pătrați,  construită în 2006, și 0,45 de hectare de teren agricol în valoare de 13.500 de lei.

Cît privește banii pe care îi primește de la stat pentru creșterea copiilor, asistentul maternal spune că numărul lor nu este foarte important. „Pentru mine important este să las ceva în urma mea„, spune Vasile Blaga.

Asistentul maternal se implică și în viața comunității din care provine. Este consilier PNL și, în 2008, a candidat la funcția de primar al comunei Valea Ursului, dar sorții nu au fost de partea lui, la fel cum și actualul  președinte al Senatului, Vasile Blaga, care a candidat la funcția de primar al capitalei și a ratat fotoliul.

COMENTARII

WORDPRESS: 0