Prima paginăReligie

Poetul Grigore Vieru, omagiat la Roman

Dimensiune text

Filiala „Ion Vamanu” Roman a Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina organizează sîmbătă, 25 februarie, ora 11.00, în sala mare a primăriei, o serată de poezie și cîntec dedicată marelui poet basarabean Grigore Vieru (foto), de la a cărui naștere se împlinesc, în această lună, 77 de ani.

 

 

La manifestare vor fi invitați elevi de la Școala «Grigore Vieru» din Chișinău și elevi basarabeni de la Colegiul Tehnic «Danubiana» din Roman, care vor susține un program artistic, dar sînt așteptați și cei care au descoperit poezia marelui poet basarabean Grigore Vieru„, a precizat Nadejda Anghel, președinta Filialei „Ion Vamanu” Roman a Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina.

Manifestarea, intitulată „Sînt iarbă. Mai simplu nu pot fi”, se va desfășura în colaborare cu Primăria Municipiului Roman și Biblioteca „George Radu Melidon” din Roman.

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererîta, din fostulul județ Hotin, în Republica Moldova. În 1993, poetul a fost ales membru corespondent al Academiei Române. A fost decorat cu Ordinul Republicii în 1996, iar în anul 2000, cu medalia guvernamentală a României „Eminescu” – 150 de ani de la naștere.

S-a stins din viață la 16 ianuarie 2009, în urma unui grav accident de circulație, în apropiere de Chișinău.

COMENTARII

WORDPRESS: 0