PNL Roman a lansat un sondaj zdrobitor

Dimensiune text

(P)

Un sondaj de opinie efectuat de PNL arată că 67% dintre romașcani ar vota USL la viitoarele alegeri. Liberalii și colegii lor PSD din Consiliul Local consideră coșul cu alimente propus de ei pentru a fi acordat pensionarilor ca pe o reparație morală.

 

 

Miercuri, Organizația PNL Roman a lansat, în cadrul unei conferințe  de presă, mai multe oferte către alegători.
Președintele PNL Roman Neculai Stan, viceprimarul George Lazăr și consilierul local Benone Damian au vorbit despre demisia guvernului Boc, proiectul USL,  aprobat în ședința Consiliului Local, prin care pensionarii cu venituri mici vor primi, lunar, un coș cu alimente, și despre un sondaj de opinie efectuat în luna ianuarie printre romașcani.

Neculai Stan  a apreciat că, prin numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca prim-ministru, actuala Putere guvernează cu serviciile secrete pe față, fără a ține cont de vocea societății civile, care vrea demisia lui Traian Băsescu și alegeri anticipate.
În 2007, PNL a inițiat un proiect de lege prin care șefii serviciilor secrete, odată ce au fost înlocuiți, să nu aibă voie cinci ani să se implice în politică. Acum, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, domnul președinte Băsescu a arătat că nu-l interesează ce vor românii. Parlamentarii noștri nu vor participa la numirea noului guvern„, a spus Neculai Stan.

El a mai spus că primarul Laurențiu Dan Leoreanu are, uneori, o atitudinea excesivă  în Consiliul Local, ca și cum „ar preda lecții de dirigenție consilierilor locali„.

Viceprimarul George Lazăr consideră că a le oferi pensionarilor, lunar, un coș cu alimente reprezintă o reparație morală a USL față de amputările de salarii, pensii sau alocații ale copiilor: „Nu este normal să discutăm acum, în 2012, despre hrană și despre guvernul Boc, despre care Puterea spune că a făcut bine, dar care i-a adus pe oameni la limita subzistenței. În luna februarie vom avea un proiect de hotărîre prin care vom stabili un regulament, astfel ca, din luna martie, să începem distribuirea acestor alimente. A fost o idee comună, atît a consilierilor noștri, cît și a partenerilor din USL, consilierii PSD. Principalul criteriu pe baza căruia se vor acorda aceste alimente sînt veniturile pensionarilor„.

Neculai Stan a dezvăluit că USL pregătește un proiect prin care se urmărește reducerea cheltuielilor cu utilitățile în spațiile administrate de primărie.

 

 

George Lazăr a prezentat un sondaj de opinie realizat în perioada 15 – 21 ianuarie, pe un eșantion de 850 de persoane din Roman, conform căruia  91% din populație consideră că țara se îndreaptă într-o direcție proastă și foarte proastă, iar principalele probleme în oraș sînt lipsa locurilor de muncă, sărăcia, spitalul sau curățenia.
76% dintre cei chestionați au o părere bună și foarte bună față de activitatea Consiliului Local. Conform sondajului prezentat, cei mai mulți romașcani l-au apreciat pe Crin Antonescu, în vreme ce 55% dintre aceștia au o părere proastă și foarte proastă despre activitatea deputatului Marius Neculai.
De asemenea, 80% dintre romașcanii chestionați au declarat că vor merge la vot, iar 64% dintre ei au o părere bună și foarte bună despre USL.

Liberalii spun că din sondaj rezultă că 90% dintre alegătorii din Colegiu IV critică activitatea deputatului Marius Neculai, la funcția de primar al Romanului 44% și-au exprimat intenția de vota un candidat din partea USL, iar 67% dintre cei sondați au declarat că ar vota USL.


COMENTARII

WORDPRESS: 0