Prima paginăNeamt

Ploile au făcut ravagii în comunele Doljești și Văleni

Dimensiune text

În cele două comune s-au format mai multe viituri care au intrat în casele localnicilor.

 

 

Ploile de la sfârșitul săptămânii trecute au creat probleme în mai multe comune din zona Romanului. Mai multe locuințe au fost afectate de viituri, zeci de hectare de teren au fost inundate și mai multe poduri și podețe au fost afectate de ape. Una din comunele în care ploile au pus mari probleme este comuna Doljești. Aici, în satul Buruienești, în noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc o rupere de nori care a dus la formarea unei viituri ce s-a revărsat pe străzile satului.
„A fost afectat centrul satului și mai multe drumuri comunale. A fost o rupere de nori care a dus la formarea unei viituri ce a afectat 18 locuințe și circa 80 de hectare de teren agricol. Viitura nu a durat mult, dar a pus destule probleme. Acum situația a revenit la normal și urmează să evaluăm pagubele”, a precizat primarul comunei Doljești, Iosif Șoican.

Sâmbătă, Detașamentul de Pompieri Roman a intervenit pentru decolmatarea fântânilor din Buruienești și pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate. Ploaia a creat probleme și în comuna Văleni, care a fost lovită pentru a treia oară de inundații, în decurs de două săptămâni.
„De data asta, a fost mult mai grav decât la primele două inundații de săptămâna trecută. Au fost probleme în satele David, Moreni, Munteni. Pârâiașele de pe raza comunei au răbufnit și au năvălit în curțile oamenilor. Avem zece locuințe afectate, peste 100 de hectare de teren agricol inundat și 50 de hectare de pășune. De asemenea, avem mai mulți kilometri de drumuri comunale și județean impracticabile. Apa a mai distrus și niște podețe și un pod”, a declarat primarul comunei Văleni, Ionel Stoleru.

Potrivit medicului Dan Morenciu, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Neamț, instituția sa a asigurat dezinfecția și dezinsecția a 205 fântâni afectate de ploile din ultima perioadă și în 42 de locuințe și anexe gospodărești.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0