Prima paginăSocial

Ploi, vijelii și grindină, până sâmbătă dimineață

Ploi, vijelii și grindină, până sâmbătă dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o informare vizând instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, pentru întreaga țară, valabilă pentru intervalul joi, 4 mai, ora 16 – sâmbătă, 6 mai, ora 6.

Conform meteorologilor, în această perioadă vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, local, 15 – 20 l/mp şi, izolat, 30 – 40 l/mp.

În seara zilei de joi, 4 mai, și în noaptea de joi spre vineri, 4 spre 5 mai, astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal, la munte, în sud-vestul și centrul ţării. Pe parcursul zilei de vineri, 5 mai, și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 5 spre 6 mai, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și, local, în Muntenia.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0