Prima paginăSocial

Ploi, vânt puternic și ninsori, până vineri după-amiază

Ploi, vânt puternic și ninsori, până vineri după-amiază

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o atenționare vizând precipitații în general moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului, dar și ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol în special la altitudini mari, în sudul țării.

Conform meteorologilor, în intervalul miercuri, 9 decembrie, ora 14:00 – vineri, 11 decembrie, ora 15:00, în sudul, estul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15 – 25 l/mp și, izolat, peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) și până în dimineața zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și, pe arii restrânse, în restul teritoriului. Local, vântul, va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 km/h. La munte vor predomina ninsorile, iar joi (10 decembrie) și vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60 – 70 km/h.

În intervalul miercuri, 9 decembrie, ora 17:00 – vineri, 11 decembrie, ora 15:00 (COD GALBEN), în Carpații Meridionali și de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1.400 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90 – 100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității. În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor predomina ploile, care vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 l/mp și, pe arii restrânse, 50 – 70 l/mp.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0