Prima paginăSocial

Ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri dimineață

Ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o informare vizând instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru întreaga țară, în intervalul duminică, 23 august, ora 13 – miercuri, 26 august, ora 6.

Conform meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni (23/24 august), la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Meteorologii atrag atenția că în regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34 – 35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0