Ploi torențiale și vijelii în întreaga țară, joi și vineri

Ploi torențiale și vijelii în întreaga țară, joi și vineri

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o informare vizând manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și precipitații însemnate, pentru întreaga țară, pentru intervalul joi, 23 mai, ora 12 – vineri, 24 mai, ora 22.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în după-amiaza zilei de joi, 23 mai, în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de vineri, 24 mai, în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale. Cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

Meteorologii atrag atenția că manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 mai, cu precădere în zona Carpaților Orientali și în regiunile limitrofe.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0