Prima paginăSocial

Ploi în toată țara și ninsori la munte, până sâmbătă dimineață

Ploi în toată țara și ninsori la munte, până sâmbătă dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o informare vizând precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte, și intensificări ale vântului, pentru întreaga țară, în intervalul joi, 6 aprilie, ora 16 – sâmbătă, 8 aprilie, ora 9.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vor fi precipitații mai ales în regiunile nordice, estice și centrale, precum și la munte, unde se vor cumula cantități de 15 – 20 l/mp și, izolat, 25 l/mp. Vor fi ploi, mai ales averse, și se vor semnala descărcări electrice, iar în Maramureș și Transilvania, începând cu dimineața zilei de vineri, 7 aprilie, temporar, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zona montană vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, iar vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70 – 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu rafale de până la 50 – 60 km/h.

În cursul nopților de vineri spre sâmbătă (7 spre 8 aprilie) şi sâmbătă spre duminică (8 spre 9 aprilie), se va produce brumă local în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei şi pe arii restrânse în rest.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0