Prima paginăSocial

Ploi în averse, vijelii și grindină, până miercuri seară

Ploi în averse, vijelii și grindină, până miercuri seară

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, duminică, informarea meteo emisă la începutul săptămânii, prelungind intervalul în care țara noastră va fi afectată de vreme rea până miercuri seară, 3 iunie.

Conform meteorologilor, în intervalul duminică, 31 mai, ora 10:00 – miercuri, 3 iunie, ora 23:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade, în special după-amiaza și seara, cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică, 31 mai, se vor înregistra cantități de peste 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 30 – 40 l/mp.

Duminică, 31 mai, la munte, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70 – 80 km/h, iar la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h și trecător se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze de 45 – 55 km/h.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0