Ploaia de marţi seară a inundat casele în Roman

HomeActualitate

Ploaia de marţi seară a inundat casele în Roman

 

Ploaia torenţială de marţi seară, care a căzut mai bine de două ore, a provocat pagube însemnate în municipiul Roman. De la ora 19.00, când au început precipitaţiile, cu o valoare cu mult peste medie, la nivelul municipiului Roman s-a instaurat codul de permanenţă, pentru gestionarea intervenţiilor necesare. Cinci case au fost inundate, dar probleme au fost şi pe multe străzi, unde canalizarea nu a mai făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii.

Cele mai mari probleme, ca de fiecare dată când cad cantităţi însemnate de precipitaţii, s-au înregistrat pe străzile: Mihai Viteazu, Alexandru Zira, Tinosului, Vasile Lupu, Victor Hugo, Principatele Unire, dar şi în cartierul Lipovenesc – străzile Petru Rareş, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu şi Fundătura Crişan.

ploaie roman interventii apaserv

„Serviciul Voluntar de Situaţii de Urgenţă şi Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Roman au fost secondate în cadrul intervenţiilor de echipe din partea SC Apa Serv – coordonată de Bogdan Curcudel, SC Municipal Locato – coordonată de Constantin Damaschin şi din partea SC Rossal – coordonată de Ionel Ciocan. S-a acţionat cu 5 motopompe din dotarea SVSU Roman, o motopompă a SC Rossal şi 2 autovehicule de tip VOMA, aparţinând SC Municipal Locato şi SC Apa Serv”, a declarat inspector Constantin Cudalb, consilier al primarului municipiului Roman.

În urma precipitaţiilor au fost inundate cinci case locuite, trei subsoluri, 11 curţi şi două hectare de solarii şi grădini agricole.

Probleme au fost şi în Smirodava, acolo unde canalizarea nu a făcut faţă precipitaţiilor, pe unele alei apa ajungând până la scările blocurilor, unii locatari fiind nevoiţi să-şi mute autoturismele pentru a nu fi inundate.

 

Foto: CJ ApaServ SA

 

Comentarii

WORDPRESS: 0