Prima paginăSocial

Platformele de gunoi vor fi îngrădite, iar accesul se va face pe bază de cod

Platformele de gunoi vor fi îngrădite, iar accesul se va face pe bază de cod

Dimensiune text

 

 

Implementarea la nivelul zonei Roman a proiectului european „sistem de management integrat al deșeurilor” determină operatorul și autoritățile locale să încerce să ia măsuri suplimentare pentru a se asigura că, cel puțin pentru colectarea selectivă a deșeurilor, se vor atinge cerințele de mediu impuse de Uniunea Europeană. România trebuie să atingă un prag de colectare selectivă a deșeurilor de 35% la nivelul acestui an, în sens contrar riscă să plătească penalități.

Dacă în Roman nu se va face colectare selectivă, administrația locală riscă să plătească amenzi din bugetul local, deci, practic, tot din banii cetățenilor. În acest sens, primarul Lucian Micu spune că încearcă să găsească soluții pentru a împrejmui platformele de gunoi, astfel încât „oamenii străzii” să nu mai aibă acces la europubelele pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

„Căutăm soluții la nivel local pentru a ajuta la implementarea proiectului de management al deșeurilor. Mai exact, am dat în studiu identificarea surselor din care să amenajăm, pe cheltuială a bugetului local, platformele de gunoi prin închiderea lor cu grilaj și acces pe baza unui cod sau pe bază de cartele, cum există acum la interfon”, a declarat primarul Lucian Micu.

Acesta a mai precizat că proiectul european de management al deșeurilor este gestionat de Consiliul Județean Neamț, care are în plan accesarea de fonduri europene pentru achiziționarea de platforme subterane, însă acest lucru este de durată, timp în care localitățile trebuie să găsească variante pentru a colecta selectiv cât mai mult gunoi, iar la depozitul ecologic de la Girov să ajungă doar deșeurile nereciclabile.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • coro 3 ani

  a inebunit lumea, punem control acces si la gunoi. poate un pic de neuron de pus la treaba. cea mai simpla varianta sunt lacate in sistem master-key, deschizi cate lacate vrei cu aceeasi cheie… sau containere de tipul celor pentru donatii, din care e mai greu de scos

  • Dan 3 ani

   Poate vor să te taxeze în funcție de câte „depuneri” ai…

 • Horga Mihai 3 ani

  Dacă s-a prevăzut stația de la Cordun care va face și sortarea, reciclarea … nu văd de ce ar mai fi necesare containere speciale la asociații … deja sunt devalizate … nici nu e loc de ele pe platformele actuale …