Prima paginăSocial

Platforme de gunoi supraterane moderne, în patru zone din oraș

Platforme de gunoi supraterane moderne, în patru zone din oraș

Dimensiune text

 

Patru platforme de gunoi supraterane moderne ar urma să fie amenajate în acest an în patru zone din oraș, anunță autoritățile, care spun că deja au în derulare un proiect prin care Romanul să beneficieze de expertiza unor specialiști care să identifice cele mai bune metode pentru ca nivelul colectării selective a deșeurilor să se realizeze la cota cerută de UE.

Primarul Lucian Micu a declarat că vrea să amenajeze patru platforme supraterane, la care nu se va permite accesul cetățenilor în interiorul pubelelor. Platformele moderne ar urma să fie amplasate în Ștrand, Parc, în spatele blocului „Gulliver” și în zona Parcului Armenesc. În funcție de rezultatele acestui proiect pilot, edilul spune că intenționează să-l extindă și în alte zone ale orașului.

La finele anului trecut, administrația locală a semnat un parteneriat cu o firmă specializată pentru a implementa proiectul „Orașe zero deșeuri”. Primăria are obligația, conform legii, să îndeplinească o serie de obiective precum creșterea țintelor de reciclare, limitarea cantităților de deșeuri permise la depozitare, impunerea colectării separate pentru anumite fluxuri de deșeuri din deșeurile municipale, tarifarea distinctă și implementarea instrumentului economic „plătește pentru cât arunci”.

„Echipa de specialiști «Zero Waste» poate oferi analiza situației municipiului nostru și împreună cu toți factorii implicați în gestionarea deșeurilor municipale vom putea determina strategia cea mai potrivită în atingerea obiectivelor pe termen scurt, mediu și lung”, a explicat primarul Lucian Micu, acesta precizând că specialiștii vor ajunge la Roman în luna februarie și, pe lângă studiul din teren, aceștia vor discuta și cu cetățenii care doresc să se implice pentru a se găsi cele mai bune soluții pentru ca deșeurile să fie reciclate corespunzător.

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Musat Roman 8 luni

    Exista o singura solutie: cei care primesc ajutor social (si nu pot efectua alte munci in folosul celor care-i platesc!) sa faca ,,de serviciu” la platforma: sa preia gunoiul , sa-l sorteze si sa-l depuna unde trebuie ! (si sa raspunda pentru asta !) Daca s-ar da si un sac de gunoi gol ( 25-30 bani!) celor care aduc gunoiul ,,sortat” ar fi si mai stimulativa aceasta actiune ! PS . Costul sacilor se amortizeaza prin reducerea ,,sortarii” la statie / sau prin ,,taxa” de salubrizare !! (oricum trebuie sa ai saci de gunoi in casa !)