Prima paginăSocial

Plata parcărilor publice se va putea face prin SMS

Plata parcărilor publice se va putea face prin SMS

Dimensiune text

 

 

Autoritățile locale reglementează, în această perioadă, modul în care se vor putea folosi parcările publice de pe străzile care au fost modernizate în 2013 prin planul integrat de dezvoltare urbană (PIDU). În același timp, primarul Lucian Micu spune că vrea să introducă la nivelul orașului posibilitatea de a se putea efectua plata taxei de parcare prin SMS, și nu doar la aparatele de taxat amplasate în zona parcărilor.

Pentru locuitorii care stau pe străzile reabilitate prin PIDU, care până acum nu au plătit pentru locul de parcare, administrația locală va introduce abonamente de reședință. „Din păcate, numărul locurilor de parcare nu este suficient pentru a fi alocate individual, așa cum am făcut în acele parcări de reședință, însă am introdus un sistem care oferă posibilitatea celor rezidenți în aceste zone să-și un abonament de reședință, care le va permite să parcheze oriunde în zona adiacentă locuinței lor, astfel încât să nu mai fie obligați să plătească taxele de parcare. Sunt discuții începute încă de anul trecut cu locuitori din aceste zone și, practic, acum nu facem altceva decât să venim în sprijinul lor conform promisiunilor făcute, odată cu finalizarea proiectului de pe PIDU și monitorizarea de cinci ani. După aprobarea în Consiliul Local, mai sunt o serie de demersuri de realizat. Va trebui să achiziționăm și acele aparate de taxat. Costurile sunt destul de ridicate, astfel încât căutăm, în momentul de față, o soluție fie de ale achiziționa cu plata în rate, fie cu plata anul viitor. Tot în luna septembrie, vom începe discuțiile cu o firmă de software, pentru un sistem care să permită plata prin SMS a parcărilor, și dorim ca pe întreaga rază a municipiului Roman să putem introduce și acest sistem”, a declarat primarul Lucian Micu.

Conform unui proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică până pe 9 septembrie, se stabilesc reglementările care să vizeze dreptul ca persoanele fizice sau juridice din proximitatea acestor parcări publice cu plată, din zona PIDU, să poată beneficia de abonamente de tip riveran, eliberate de către Serviciul Administrare Parcări şi Semnalizare Rutieră, din cadrul Direcţiei Servicii Edilitare. Abonamentul de tip riveran semestrial este propus a costa 60 de lei, în timp ce abonamentul anual ar fi de 120 de lei, tot atât cât plătesc și romașcanii care beneficiază de un loc de parcare de reședință.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0