Prima paginăSocialSanatate

Planuri mari pentru Spitalul Roman în 2014

Dimensiune text

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman plănuiește, pentru 2014, o dotare medicală mai bună, cu aparate noi și mai performante, precum și efecctuarea mai multor lucrări de reparații.

”Sperăm ca anul acesta să avem o dotare importantă în partea medicală, concomitent cu finalizarea unor lucrări, în principal la carosabilul din curtea interioară a spitalului. Vom interveni și în secțiile care au nevoie de reparații. Dorim, anul acesta, ca secția Psihiatrie să fie reparată. Procesul a început de anul trecut, când a fost reparat acoperișul, iar anul acesta urmează să fie efectuate alte lucrări la interior. Tot la această secție avem proiectul de la centrala termică, înlocuirea cazanului și a instalațiilor de agent termic și, sperăm noi, înlocuirea instalațiilor sanitare din secție. Deasemenea, secția de Dermatologie și Boli Infecțioase intră și ea în renovare. Vizate sunt și sălile de nașteri de la secția de Obstetrică-Ginecologie din spitalul nou”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al spitalului.

Citește și:   Înfrângere pentru CSM Roman în deplasare, în cadrul etapei a doua a Diviziei A

”Iar în final, cel mai important obiectiv pe 2014 este obținerea acreditării”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al spitalului.

Lista de reparaţii capitale şi reparaţii curente avută în vedere pentru  prognoza bugetară pe 2014 se ridică la o valoare de peste cinci milioane de lei. Pentru reparaţiile capitale ar fi nevoie de aproximativ 1.800.000 de lei. Aici intră finalizarea reabilitării termoenergetice a Spitalului Nou şi finalizării reabilitării termoenergetice la secţia Pediatrie; de asemenea, o reabilitare integrală la secţia de Boli Infecţioase şi Dermatologie din Spitalul Vechi, care este o lucrare nouă de investiţii şi reparaţii capitale, care necesită inclusiv proiectare. Au fost luate în discuţie şi alte lucrări de reparaţii curente, necesare, considerate prioritare, a căror valoare estimată se ridică la 3.526.000 lei.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0