Plantări de flori și arbori, în cadrul campaniei de primăvară, în Roman

HomeSocial

Plantări de flori și arbori, în cadrul campaniei de primăvară, în Roman

 

 

Primăria municipiului Roman a demarat, începând cu luna martie, o nouă campanie de plantare de flori și arbori în oraș. Până la acest moment, s-au plantat nu mai puțin de 15.500 de fire de flori, crescute în serele proprii ale Primăriei municipiului Roman, iar acțiunea va continua și în următoarea perioadă, informează un comunicat al municipalității. În același timp, pentru a asigura o perdea de protecție a orașului, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a plantat 3.500 de salcâmi în zona străzilor Ciocârliei și Salciei, precum și în liziera de la Podul CFR, iar în aceste zile se plantează 2.000 de salcâmi și salcii în zona fostului depozit temporar de deșeuri.

Cu echipele Direcției Servicii Edilitare, în prima săptămână a lunii aprilie, se vor planta 50 de arbori pe strada Ștefan cel Mare – centrul vechi al orașului. La aceștia se adaugă și cei 100 de puieți de stejar plantați la începutul lunii în Parcul Municipal.

„Grija pentru natură este importantă pentru mine, de aceea am continuat, ca în fiecare an, să plantăm un număr cât mai mare de arbori în oraș. Anul acesta vom doborî 83 de arbori, care sunt bătrâni și reprezintă un pericol, dar numărul de puieți noi plantați este de fiecare dată mai mare decât tăierile. Este drept că nu toți arborii plantați de noi se prind, mulți sunt distruși și de cetățenii care nu știu să se comporte civilizat, dar am observat că, de la an la an, și în asociațiile de proprietari, dar și în zona caselor, romașcanii încep să se îngrijească de puieți, să-i ude, să-i protejeze, semn că grija pentru natură începe să fie resimțită de cât mai mulți dintre noi și asta este un câștig pentru întreaga comunitate”, a precizat primarul Lucian Micu.

În campania de plantări de flori de primăvară, în spațiile verzi din oraș s-au sădit pansele, petunii, bumbișori, salvie și cineraria. În perioada următoare, vor fi plantate flori în alveolele din zonele: Pietonal Ștefan cel Mare, Bibliotecă, scuar Hotel, Giratoriu Favorit, fântâna de la Spitalul Vechi, Banc Post, Școala „Alexandru Ioan Cuza” și giratoriul de pe Artera Roman Vest.

Cele 15.500 de fire de flori plantate până acum în acest an au fost sădite în zonele: Alveole Pompieri – 2.700 de pansele, Giratoriu 2 Măgari – 1.900 de pansele, Alveolă Colegiul Tehnic „Petru Poni” – 1.200 de petunii, Alveolă Profi – 1.500 de pansele, Jardiniere Piața „Roman Vodă” – 700 de pansele, Alveolă Panou Publicitar Primărie – 400 de pansele, Giratoriu Banc Post – 1.300 de petunii, Parc Municipal – 1.500 de pansele, Sala Polivalentă – 300 de pansele, Fundația Melchisedec – 700 pansele, 100 bumbișori, 50 salvie, 100 petunii, 50 cineraria, Alveolă 2 Măgari – 2.200 bumbișori, Alveolă bloc 19 bulevardul Roman Mușat – 800 de bumbișori.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0