Prima paginăActualitate

Piroman reținut de polițiști

Piroman reținut de polițiști

Dimensiune text

 

focPolițiștii au identificat un tânăr de 19 ani, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de distrugere prin incendiere. În noaptea de 12 spre 13 februarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești au intervenit pentru cercetarea la fața locului în cazul unui incendiu provocat la o anexă a unei locuințe din localitate.

Duminică seară, 12 februarie, la ora 22.57, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin 112 despre producerea unui incendiu la un grajd din satul Borlești. La locul evenimentului s-au deplasat opt subofiţeri, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, care au stins incendiul. În urma incendiului au ars 66 de metri pătrați de acoperiș din astereală lemn, aproximativ 2,5 tone de lucernă și 44 de metri pătrați de planșeu din șipcă de lemn cu lut. Cauza incendiului a fost, conform pompierilor, folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști, în apropierea locului faptei a fost identificat un tânăr de 19 ani, din Borlești, care era bănuit de săvârșirea faptei. Cercetările au fost extinse de polițiști, rezultând că tânărul ar fi incendiat alte două anexe și un stog de fân, în perioada ianuarie –  februarie 2017. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț, astăzi, 14 februarie 2017, urmând să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0