HomeEducatie

Ping-pong cu Grădinița nr. 5

Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 va reveni în administrarea Colegiului Tehnic „Petru Poni” după ce, în luna martie, a trecut de la „Petru Poni” la „Vasile Alecsandri”.

 

Grădinița cu program prelungit nr. 5 va trece, prin hotărîre de Consiliu Local, din nou sub aripa Colegiului Tehnic „Petru Poni”, după ce, timp de șase luni, a fost administrată de Școala „Vasile Alecsandri”. Schimbarea nu va afecta cu nimic programul celor trei clase pregătitoare care aparțin Școlii „Vasile Alecsandri” și care vor funcționa în continuare în clădire. În expunerea de motive care stă la baza proiectului Hotărîrii Consiliului Local privind aprobarea rețelei de învățămînt pentru anul școlar 2012 – 2013, se precizează că schimbarea este determinată de faptul că lucrările de reabilitare la cantina Colegiului Tehnic „Petru Poni” încă nu au fost încheiate, ceea ce face imposibilă cazarea elevilor în cămin.

„În căminul liceului sînt cazați aproximativ 100 de elevi de la mai multe licee din oraș, cărora trebuie să le asigurăm trei mese calde pe zi. Pînă cînd lucrările la cantina proprie vor fi încheiate, internii primesc mîncarea de la bucătăria care deservește Grădinița cu Program Prelungit nr. 5. Prin predarea grădiniței ne-ar fi imposibil să mai cazăm elevii și am fi puși în situația de a disponibiliza o parte din personalul nedidactic, întrucît normarea s-a făcut luînd în calcul și elevii interni și preșcolarii”, a spus profesoara Mioara Stoia, directorul Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Tot printr-o hotărîre de Consiliu Local, Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 a trecut în luna martie 2012 din administrația Colegiului Tehnic „Petru Poni” în cea a Școlii „Vasile Alecsandri”, schimbarea fiind motivată atunci de respectarea continuității în procesul de învățămînt, avînd în vedere că cei mai mulți dintre preșcolarii care urmau grădinița se înscriau, apoi, ca elevi la Școala „Vasile Alecsandri”. Cele trei clase pregătitoare ale Școlii „Vasile Alecsandri” care învață acum în clădirea grădiniței nu vor fi afectate, acestea urmînd să-și continue programul în aceeași locație, sub administrarea Școlii „Vasile Alecsandri”.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0