Prima paginăEducatie

Pianistul Andrei Preda s-a calificat în finala olimpiadei de muzică

Dimensiune text

Tânărul pianist romașcan Andrei Preda (clasa a VII-a) (foto), elev al Școlii de Arte „Sergiu Celibidache” din Roman, s-a calificat la faza națională a olimpiadei de muzică. El a participat sâmbătă, 9 martie, la faza regională a competiției, desfășurată la Piatra Neamț.

 

 

Concursul a adus pe scenă zece elevi din zece județe din Moldova, care și-au întrecut măiestria interpretativă. Este pentru prima oară când Școala de Arte „Segiu Celibidache” din Roman ajunge cu un elev în faza finală a olimpiadei de muzică. Prestația talentatului pianist Andrei Preda, pregătit de profesoara Lia Voinea, a fost apreciată de juriu cu punctajul maxim, de 100 de puncte. „Nu mă gândeam că voi câștiga faza regională, dar îmi doream foarte mult. Am fost dezamăgit după concursul «Carl Czerny», dar am reușit să mă pregătesc temeinic pentru olimpiadă și să conving juriul să-mi acorde punctajul maxim. Sunt bucuros pentru rezultat și sper să reușesc un rezultat foarte bun la faza națională”, a declarat Andrei Preda.

Talentatul pianist Andrei Preda a avut un început de an bun. El a câștigat marele premiu la a II-a ediție a Festivalului „Prietenii muzicii – Pro Piano România”, filiala Iași, desfășurat în perioada 14 – 16 februarie, și a obținut locul II la consursul național „Carl Czerny”, care a avut loc între 23 și 24 februarie la Piatra Neamț.

Faza națională a olimpiadei de muzică este programată pe 1 aprilie, la Cluj.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Din urbea de unde au plecat atîția muzicieni care au pus temelie culturii naționale în acest domeniu al artei, și este suficient dacă amintim doar tripleta Sergiu Sergiu Celibidache, Mihail Jora și Dumitru D. Botez, nu se putea să nu avem și un urmaș a lui Dinu Lipatti… FELICITĂRI tînărului maestru și, în mod deosebit, celor care i-au luminat drumul spre marea performanță, iar pentru finală, un loc pe care-l merită din plin 🙂