HomeCultural

Pianişti romaşcani pe scenele Europei

Teodora Arabu, Andrei Preda şi Marius Mantale au susţinut concerte în Austria şi Italia. Cei trei tineri, pregătiţi de muzicianul Iulian Arcadi Trofin, au fost adevăraţi ambasadori ai artei nemţene.

 

Trei tineri pianişti romaşcani au concertat, la începutul acestei luni, pe scenele Europei. Este vorba de Teodora Arabu, elevă în clasa a IV-a, Andrei Preda, elev al Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, şi Marius Mantale, student în anul II, la Academia de Muzică „George Enescu” din Iaşi, toţi trei cu ucenicia făcută la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman. Cei trei talentaţi pianişti, pregătiţi de muzicianul Iulian Arcadi Trofin, au susţinut două concerte în Austria şi Italia, unde au fost apreciaţi şi aplaudaţi de muzicieni şi de un public numeros. „Ne-am întors dintr-un turneu care a inclus două concerte susţinute pe 3 şi 6 august. Primul concert a fost susţinut în catedrala din Krems – Austria, o localitate situată în apropiere de Viena. Cel de-al doilea concert a avut loc în localitatea Passo del Tonale, din Italia, şi a închis Festivalul Internaţional pentru Tineret, o manifestare muzicală tradiţională, la care au participat 180 de tineri din întreaga lume. Copiii au avut un repertoriu complex. Ei au interpretat piese din folclorul românesc. Ambele concerte au avut un succes răsunător”, a spus muzicianul Iulian Arcadi Trofin, preşedintele Fundaţiei Culturale şi Umanitare „Iulian Arcadi Trofin”.

Turneul efectuat de cei trei talentaţi pianişti a fost un adevărat test de verificare a nivelului lor de pregătire. „Copiii au trăit o experienţă frumoasă. Acest turneu a fost un premiu pentru cei trei tineri pianişti, după un an de muncă intensă şi susţinută. Toţi trei sunt câştigătorii unor importante premii naţionale şi internaţionale şi sunt adevăraţi ambasadori ai artei nemţene. Dincolo de experienţa muzicală acumulată, copiii au interacţionat cu o altă cultură şi civilizaţie, au văzut locuri extraordinare, s-au întâlnit cu români care i-au felicitat pentru concertele susţinute şi i-au încurajat să continue pe mai departe”, a mai spus muzicianul Iulian Arcadi Trofin.

Comentarii

WORDPRESS: 0