HomeCultural

Pianiști romașcani, acasă la George Enescu

Teodora Arabu și Andrei Preda, doi dintre pianiștii romașcani care se pregătesc în cadrul Centrului Cultural „Arcadie Trofin” de la Budești, au cîntat în fața iubitorilor de muzică reuniți la Muzeul „George Enescu”, din Tescani, Bacău.

Cei doi au susținut recitaluri în cadrul unui Master Class organizat de Centrul Cultural „Arcadie Trofin” împreună cu Fundația „Johanna” din Elveția. Acest „Master Class” a fost organizat pentru patru pianiști care și-au început pregătirile în cadrul centrului cultural de la Budești și, care, acum studiază la universități din străinătate. Este vorba de: Marius Mantale, care a început să studieze muzica la Roman, iar anul trecut a beneficiat de o bursă de studii de un an de zile la Universitatea de Muzică din Edinburgh; Andrei Gologan, student în anul II la Universitatea „Mozarteum”, din Salzburg; Daniel Ciobanu, student în anul III la Royal Academy din Glasgow și George Todică, student în anul II la aceeași universitate.

A fost un eveniment deosebit, cu recitaluri de curs care s-au bucurat de mare succes la public. Prezența Fundației «Johanna» a conferit un caracter internațional evenimentului. Imaginea acestor muzicieni români va fi dusă mai departe de reprezentanții fundației, contribuind, astfel, la conturarea unei imagini pozitive a ceea ce înseamnă tinerii muzicieni români și creînd oportunități de colaborare în viitor„, a spus maestrul Arcadie Trofin.

Comentarii

WORDPRESS: 0