HomeSocialEducatie

Pianist romaşcan, premiat la concursul „Frederic Chopin”

O performanţă deosebită a realizat Ștefan Buzdugan, elev la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman.

Tânărul pianist romaşcan a obţinut premiul al doilea la cea de-a doua ediţie a concursului „Frederic Chopin”, organizat de Școala de pian „Dragoş Lungu”. Premiul este cu atât mai valoros cu cât a existat o selecţie iniţială a candidaţilor înscrişi în concurs, iar juriul care a apreciat evoluţia participanţilor a fost un juriu internaţional, format din personalităţi ale lumii muzicale. La categoria de vârstă la care a concurat Ștefan Buzdugan, premiul I nu a fost acordat.

Ștefan Buzdugan a început să studieze pianul în clasa I, după ce a trecut, pe rând, pe la diferite sporturi şi dans. Odată ce a descoperit pianul, a renunţat rând, pe rând, la celelalte şi a început să-şi dedice cea mai mare parte a timpului doar studiului. La disciplinele de cultură generală a obţinut întotdeauna doar premiul I. Micul pianist se pregăteşte la şcoală cu profesoara Lia Voinea şi, de câteva ori pe săptămână, merge la Budeşti, unde se pregăteşte cu maestrul Iulian Arcadie Trofin.

Concursul „Frederic Chopin” a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bacău, Primăria Bacău şi Inspectoratul Școlar Judeţean Bacău, scopul concursului fiind stimularea pregătirii de specialitate a tinerilor muzicieni, dar şi aprofundarea lucrărilor din repertoriul pianistic. Concursul se adresează elevilor din şcolile şi liceele de artă şi studenţilor şi masteranzilor din universităţile de muzică. La concurs au participat şi tineri pianişti din Republica Moldova şi Bulgaria.

Comentarii

WORDPRESS: 0