Prima paginăSocialEducatie

Peste cinci milioane de lei pentru corpul B de la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

Reabilitarea va fi făcută printr-un proiect european, cofinanţat de Consiliul Local, şi va costa peste 4,6 milioane de lei. Pentru consolidarea imobilului mai sunt necesare lucrări de aproximativ 700.000 de lei.

Consiliul Local al municipiului Roman a aprobat, în şedinţa de îndată din 2 aprilie, proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea Colegiului Naţional „Roman-Vodă” – corp B, în vederea îmbunătăţirii calităţii infrastructurii educaţionale”. Proiectul va fi finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă. Valoarea totală a proiectului este de 4.649.947,61 lei, inclusiv TVA. Contribuţia proprie în proiect a municipiului Roman, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, este de 92.998,96 lei.

Acest  proiect de reabilitare va fi inclus, împreună cu partea de consolidare – pentru care mai sunt necesare lucrări de aproximativ 700.000 de lei -, într-un singur proiect major, pentru obţinerea de finanţare nerambursabilă.

Lucrările la corpul B al colegiului, aripile de nord şi vest, au început în anul 2009. Lucrările de consolidare au fost sistate în iunie 2010, din lipsă de fonduri.

„Este un lucru pe care îl aşteptăm de foarte mulţi ani şi sperăm ca, de această dată, să ajungem la finalul fericit al acestei poveşti care durează de foarte mulţi ani. Pentru că sunt direct implicată, nu am avut posibilitatea de a vota în cazul acestui proiect, dar, dacă aş fi avut această posibilitate, aş fi votat «pentru» cu ambele mâini”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” şi membră a Consiliului Local.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0