Prima paginăSocial

Peste 800 de romașcani au ecologizat zonele verzi din oraș

Peste 800 de romașcani au ecologizat zonele verzi din oraș

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă, 15 septembrie, peste 800 de romașcani au participat la campania națională „Let s do it, România!”, celebrând astfel Ziua Mondială a Curățeniei (sărbătorită în fiecare an pe 23 septembrie) prin acțiuni de ecologizare a spațiile verzi din oraș. Voluntarii de toate vârstele au strâns mizeria lăsată de cetățenii iresponsabili, oferind astfel un exemplu și dând dovadă de simț civic.

Primarul Lucian Micu i-a felicitat pe toți participanții la acțiune, exprimându-și în același timp dorința ca, pe viitor, cât mai mulți dintre cetățeni să nu mai arunce deșeurile la întâmplare și ca, treptat, romașcanii să înțeleagă importanța colectării selective a gunoiului: „Cu ajutorul a câtorva sute de voluntari, de la cei mai mici dintre elevi și până la oameni în toată firea, am reușit ecologizarea mai multor spații verzi din oraș. Energia și determinarea celor care s-au implicat în campania «Let’s do it, România» au fost extraordinare, în aproape două ore fiind curățate hectare întregi de terenuri. Mă bucur că astfel de acțiuni nu doar aduc un bine comunității în care trăim, dar determină tânăra generație să fie conștientă să aibă grijă de mediul înconjurător. Cei care au strâns astăzi mizeria făcută de semeni nu vor arunca niciodată deșeurile la întâmplare. Sper ca, în timp, cât mai mulți dintre noi să învățăm să aruncăm deșeurile în locurile special amenajate, să facem colectarea selectivă a acestora și, de ce nu, să dăm dovadă de simț civic și să-i educăm și pe cei care încă mai aruncă mizeria pe jos. Poate unii nu dau importanță acestor aspecte, dar cu toții în schimb ne dorim să trăim într-un oraș curat. Dacă nu o facem din educație sau pentru că ne e mai simplu să facem mizerie, poate reușim să menținem curățenia din respect pentru munca depusă astăzi de cei peste 800 de voluntari. Eu le mulțumesc tuturor și îi felicit pentru exemplul oferit!”.

Datele finale asupra numărului exact al participanților vor fi făcute publice până cel târziu marți, 18 septembrie. În Roman s-au ecologizat malurile râurilor Moldova și Siret, dar și parcurile arondate eco-patrulelor școlare. Conform Asociației Sens Civic, ce a coordonat activitatea la nivelul județului Neamț, datele asupra participanților sunt încă în actualizare, însă duminică informațiile primite de la coordonatorii din teren arătau că „peste 320 de mii de români s-au alăturat acțiunii, iar 6.400 dintre aceștia sunt nemțeni”.

La nivelul Romanului, activitățile ce se întreprind pentru conștientizarea nevoii de protejare a mediului vor continua sâmbătă, 22 septembrie, când se va organiza un nou tur ciclist al orașului.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0