Prima paginăSocial

Peste 62.000 de tone de antiderapant răspândite pe drumurile din Moldova, în această iarnă

Peste 62.000 de tone de antiderapant răspândite pe drumurile din Moldova, în această iarnă

Dimensiune text

 

 

De la începutul sezonului de iarnă 2018 – 2019, pentru menținerea infrastructurii rutiere în condiții de siguranță, la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași s-au răspândit peste 62.000 de tone de sare, 385 de tone clorură de calciu și 58 de tone produs ecologic, informează un comunicat al instituției. La ora actuală, în bazele de deszăpezire de la nivelul districtelor DRDP Iași sunt în stoc peste 7.430 de tone de sare, 294 de tone clorură de calciu și 32 de tone produs ecologic.

„La acest moment, DRDP Iași dispune de toate utilajele, personalul, carburantul și materialele antiderapante necesare gestionării în bune condiții a activității întregii rețele de drumuri naționale din administrare, pe toată perioada iernii. Contractul pentru furnizarea cantităților de sare necesare a fost semnat la nivelul CNAIR încă din vara anului 2018, iar aprovizionarea se face gradual, în funcție de consumul înregistrat și de necesarul din baze. De asemenea, la această oră, în bazele DRDP Iași sunt mobilizate 332 de autoutilaje de deszăpezire și alte 111 la cerere, pregătite să intervină în orice moment acolo unde situația o impune”, precizează reprezentanții DRPD Iași.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile web www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0