Prima paginăActualitate

Peste 50 de șoferi au rămas fără permis, în acest weekend

Peste 50 de șoferi au rămas fără permis, în acest weekend

Dimensiune text

 

În perioada 12 – 13 octombrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză precum și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive. În cadrul acțiunii au fost utilizate aparatele etilotest și drugtest aflate în dotarea polițiștilor rutieri, informează IPJ Neamț.

Acțiunea polițiștilor rutieri a vizat asigurarea unei prezențe optime în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, precum și conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză și consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

În cele două zile de controale, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 R. Astfel, în cadrul acțiunii au fost reținute 56 de permise, dintre care 27 pentru viteză, zece pentru alcool și 19 pentru alte abateri. De asemenea, de la intrarea în vigoare a noilor prevederi privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil în timpul condusului, polițiștii au aplicat șase sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea noilor reglementări, fiind reținut un permis de conducere. Pe parcursul activității, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rândul conducătorilor auto, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0