HomeSanatate

Peste 400 de persoane au rătăcit cardul de sănătate

Asiguraţii din judeţul Neamţ au realizat cât de important este cardul de sănătate şi au făcut tot posibilul ca să intre în posesia lui. Chiar dacă procesul de distribuţie a cardurilor s-a terminat în luna decembrie a anului trecut, iar de atunci reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ au făcut apeluri repetate la cetăţeni să meargă să îşi ridice cardurile care au fost returnate, abia de la 1 mai a început îngresuiala la ghişeele instituţiei. Numărul cardurilor ridicate de către titulari de la sediul CAS Neamţ s-a ridicat la 5.400.

În prezent, sunt eliberate în jur de 50 de carduri pe zi. În ultima lună  au fost depuse aproximativ 1.700 de cereri din partea unor persoane asigurate ale căror carduri nu au fost tipărite. Partea bună este că în jur de 100 de medici de familie au acceptat să ridice ei cardurile pacienţilor de pe listele proprii, care nu au primit documentele acasă, şi să le distribuie personal.

421 de persoane din judeţ au fost nevoite să scoată bani din buzunar pentru a obţine un card de sănătate nou, asta pentru că nici n-au apucat să îl folosească pe cel primit iniţial, că l-au şi pierdut.

Comentarii

WORDPRESS: 0