Prima paginăSocial

Peste 200 de voluntari participă sâmbătă la Roman la „Ziua de Curățenie Națională”

Peste 200 de voluntari participă sâmbătă la Roman la „Ziua de Curățenie Națională”

Sâmbătă dimineață, 18 septembrie, Primăria municipiului Roman organizează o campanie de ecologizare la nivelul orașului, cu ocazia evenimentului „Ziua de Curățenie Națională”. Alături de reprezentanții primăriei, la activitățile de ecologizare a unor zone de pe malul râului Moldova vor participa peste 200 de voluntari, însă toți romașcanii sunt invitați să ia parte la această campanie. Materialele necesare (mănuși, saci) vor fi asigurate de către Primăria Roman. Din cauza condițiilor specifice pandemiei COVID-19, se recomandă participarea persoanelor vaccinate și purtarea măștii de protecție pe toată durata acțiunii de ecologizare.

„Sâmbătă este «Ziua de Curățenie Națională» și, bineînțeles, suntem prinși în acest eveniment. Primăria Municipiului Roman, cu ajutorul a peste 200 de voluntari care vor fi repartizați pe mai multe zone, va face o acțiune specifică de ecologizare. Cele cinci zone în care vor fi efectuate astfel de acțiuni sunt: zona de la podul CFR până spre podul rutier de peste râul Moldova, zona de la digul râului Moldova înspre liziera Kaufland, zona de la podul rutier spre poligonul auto Sucedava, zona de la poligonul auto până la puntea spre Cotu Vameș și zona de la punte spre zona bazarului. Fac un apel la toți cei care doresc să participe sâmbătă dimineață, de la ora 8.30 se va da startul acestei acțiuni”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Ziua de Curățenie Națională” este o inițiativă ce a luat naștere în Estonia în anul 2008. În România, începând cu anul 2010, în aceste campanii au fost mobilizați peste 1.900.000 de voluntari, dintre care mai mult de 850.000 au fost tineri. Cu ajutorul lor, dar și cu susținerea a 450 de companii și a 1.900 de primării, au fost strânse peste 23.500 de tone de deșeuri.

 

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Lică Moșu 4 săptămâni

  Da ! Să facem ,,curățenie” în țară ! Să începem cu cea din politică, apoi în administrație, justiție, sănătate, educație…
  PS ,, Și când toate-acestea fi-vor întâmplate,
  Restul o să vină de la sine apoi,
  Și-o să se-mplinească visurile toate,
  Ce v-ați pus în ele, sărmanii de voi!”
  (Ce ne-am pus în ele, sărmanii de noi!”)
  (parafrazare după N. Labiș)