Prima paginăSanatate

Peste 200 de bolnavi psihic periculoși printre noi

Dimensiune text

Medicii psihiatri trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, de la an la an, sănătatea mintală a populației se deteriorează. Din nefericire, problemele psihice aduc și acte de violență, ceea ce face ca numărul bolnavilor psihic periculoși să crească și el.

 

 

Cei mai expuși sunt locuitorii din mediul rural, unde sărăcia și consumul de alcool sunt principalii factori pentru declanșarea bolilor psihice. Conform datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț, în cursul anului 2012, în evidențele medicilor au intrat 351 de bolnavi psihic noi, 206 provenind din mediul rural. Nu mai puțin de 16 bolnavi noi figurează ca bolnavi psihic periculoși. În total, la nivelul întregului județ au rămas în evidențe 7.631 de bolnavi psihic, din care 311 sunt considerați periculoși. Dintre aceștia, 260 primesc tratament în ambulator, iar ceilalți sunt spitalizați în instituții speciale.

„Bolnavii psihic periculoși sunt considerați cei care au săvârșit infracțiuni prevăzute de Codul penal, iar în urma examenului psihiatric s-a decis internarea medicală. După ce internarea medicală a expirat, ei își continuă tratamentul în ambulatoriile spitalelor, sub control strict. Astfel, medicul curant știe în orice moment dacă pacientul s-a prezentat sau nu pentru a-și luat tratamentul, iar dacă se constată că a lipsit, sunt anunțate organele de poliție”, a precizat medicul psihiatru Anca Hâncu, managerul Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0