Peste 150 de șoferi au rămas fără permis, de Sărbători

HomeActualitate

Peste 150 de șoferi au rămas fără permis, de Sărbători

 

 

Poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au acționat, în perioada 24 decembrie 2018 – 8 ianuarie 2019, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Poliţiştii au urmărit în primul rând combaterea excesului de viteză, prin folosirea aparatelor radar inscripționate, neinscripționate şi a aparatului radar TRUCAM, care au fost dispuse în sistem cascadă, informează IPJ Neamț.

S-a acționat în principal pe DN 15B, DN 15D și DN 15, unde s-au înregistrat cele mai multe accidente, produse pe fondul vitezei excesive sau a neadaptării acesteia la condițiile de drum. Astfel, au fost aplicate peste 490 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute 90 de permise pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Totodată, s-a urmărit și combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, fiind reținute 20 de permise de conducere și constatate 12 infracțiuni  de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului.

Polițiștii reamintesc că fapta conducătorului auto de a conduce un autovehicul prezentând o concentrație alcoolică de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.305 la 2.900 lei și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru 90 de zile, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge este infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

„În perioada Sărbătorilor de iarnă, la nivelul Serviciului Rutier Neamț au fost aplicate peste 980 de sancțiuni, în valoare de peste 590.000 de lei, fiind reținute 159 de permise de conducere. De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare și au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației. Poliţiştii au urmărit și disciplinarea categoriilor vulnerabile de participanți la trafic, fiind sancționați 64 de pietoni, 22 de bicicliști și 7 conducători de atelaje. Recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, să nu conducă autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și să adopte o conduită preventivă în trafic, pentru a evita producerea de evenimente rutiere nedorite”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0