Prima paginăEconomie

Peste 15.000 de utilizatori ai serviciului „Spaţiu privat virtual” în județul Neamț

Peste 15.000 de utilizatori ai serviciului „Spaţiu privat virtual” în județul Neamț

Dimensiune text

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Neamţ reaminteşte contribuabililor posibilitatea şi avantajele utilizării serviciului „Spaţiu privat virtual” (SPV).

SPV este un serviciu gratuit oferit de Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul căruia se efectuează comunicarea electronică a informaţiilor şi înscrisurilor în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie. Fiecare contribuabil care decide să folosească acest canal de comunicare accesează site-ul www.anaf.ro, secţiunea „Spaţiul Privat Virtual”, rubrica “Înregistrare Utilizatori persoane fizice şi juridice”, cu ajutorul unui user name şi al unei parole.

Contribuabilii care deţin deja un certificat digital calificat înregistrat pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) se pot autentifica în SPV cu ajutorul acestuia.

Avantajele utilizării serviciului „Spaţiu privat virtual” sunt următoarele: este un serviciu dedicat atât persoanelor fizice, direct sau prin împuternicit, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică prin reprezentant legal, prin reprezentant desemnat sau prin împuternicit; este disponibil 24/24h, este gratuit şi uşor de accesat; permite transmiterea şi obţinerea de informaţii supuse secretului fiscal; este o alternativă la comunicarea prin poştă sau la ghişeu, evitându-se deplasările; documentele comunicate prin SPV au aceeaşi putere juridică cu cele comunicate prin poştă sau la ghişeu – din acest motiv, documentele comunicate prin SPV nu se mai comunică prin alte mijloace; poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil conectat la Internet; permite depunerea electronică a declaraţiilor fiscale; permite vizualizarea obligaţiilor de plată; permite primirea electronică a documentelor, a actelor administrativ fiscale.

„La această dată, numărul de utilizatori pe plan local al serviciului SPV este de 15.645, din care 4.160 persoane juridice şi 11.485 persoane fizice. Totodată, la sediul AJFP Neamţ, inclusiv la sediile unităţilor fiscale teritoriale, sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare în sistem self service, în vederea accesării serviciilor oferite de agenția fiscală. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale. Inspectorii fiscali din cadrul AJFP Neamţ sprijină contribuabilii pentru familiarizarea cu orice serviciu on-line pus la dispoziție de ANAF: înscrierea în Spațiul Privat Virtual, depunerea de declarații, consultarea ghidurilor și informațiilor existente pe site-ul ANAF etc”, mai precizează reprezentanții Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0