Peste 15.000 de chestionare pentru recensământ completate până acum în județul Neamț

HomeSocial

Peste 15.000 de chestionare pentru recensământ completate până acum în județul Neamț

În primele șapte zile de la începutul perioadei de autorecenzare, în județul Neamț s-au înregistrat 15.881 de chestionare completate, informează Direcția Regională de Statistică Neamț. Perioada de autorecenzare – personal sau cu ajutorul recenzorului – este între 14 martie și 15 mai 2022. Pentru autorecenzare, este nevoie ca persoana să completeze formularul de preînregistrare, pe platforma https://autorecenzare.insse.ro.

Membrii unei gospodării pot desemna o singură persoană care să completeze acest formular, în care va menționa CNP-urile tuturor membrilor. Nu există limită în privința numărului de înregistrări, singura condiție este ca adresa de e-mail furnizată să fie validă, iar persoana care completează formularul de preînregistrare să aibă acces la ea, pentru a putea accesa, ulterior, linkurile primite pentru fiecare membru al gospodăriei, acestea asigurând accesul la propriul chestionar de recensământ.

Reprezentanții Direcției de Statistică arată că recenzarea este obligatorie, iar autorecenzarea este una dintre cele două metode, alături de recenzarea prin interviu față în față, prin care se poate îndeplini obligația cetățenilor de a participa la recensământ. Durata medie de completare pentru o persoană este între 4 și 14 minute.

„Subliniem, totodată, că persoanele care se autorecenzează nu vor mai primi acasă vizita recenzorului și, în plus, cei care sunt salariați, în sistem public sau privat, vor beneficia de o zi liberă plătită dacă își completează on line formularul de recensământ. Cei care vor să se autorecenzeze, dar, din diferite motive, întâmpină dificultăți, se pot adresa recenzorilor din punctele pentru autorecenzare asistată stabilite în fiecare localitate din Neamț. Lista punctelor ARA se regăsește pe paginile web ale primăriilor”, mai precizează comunicatul Direcția Regională de Statistică Neamț.

Mai multe informații, precum și răspunsurile la cele mai frecvente întrebări privind recensământul se găsesc pe pagina dedicată, www.recensamantromania.ro. Totodată, pentru eventuale lămuriri și indicații, este pus la dispoziție și call-center-ul 0314 338 300.

Situația exactă a chestionarelor completate în primele șapte zile de la începutul perioadei de autorecenzare de la nivel național, precum și cea aferentă fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Neamț, o regăsiți în tabelele următoare:

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0