Prima paginăActualitate

Peste 100 de arbori afectați de un incendiu, la Gherăești

Peste 100 de arbori afectați de un incendiu, la Gherăești

Dimensiune text

 

Marți, 7 aprilie, în jurul orei 17.17, pompierii de la Detașamentul Roman au fost solicitați, prin apel la 112, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Gherăești, informează ISU Neamț.

Pompierii militari, împreună cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherăești, lucrători ai Ocolului Silvic Roman și cetățeni au lucrat aproximativ cinci ore pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta și la nivelul fondului forestier.

În urma incendiului au ars: 2,5 hectare de litieră, 2,5 hectare de pădure (regenerare naturală), 30 de arbori uscați și 8.000 de metri pătrați de vegetație uscată. Aproximativ 120 de arbori au fost afectați din cauza incendiului. Conform ISU Neamț, cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul.

Tot marți, în jurul orei 19.48, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Doljești. La această misiune au participat pompieri de la Detașamentul Roman, pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Doljești și două cadre de la IPJ Neamț. După ce a fost lichidat incendiul, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ un hectar, a fost stabilită cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind acțiunea intenționată, au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

 

 

Foto: ISU Neamț

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0